Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Vo Vajnoroch spojili Jablkové hodovanie so šarkaniádou

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Vajnorská šarkaniáda je prvýkrát zaradená do seriálu podujatí Bratislavského samosprávneho kraja v rámci Župnej jesene.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Na dnešnej Vajnorskej šarkaniáde, ktorá sa koná v rámci Župnej jesene, sa zabavia deti aj ich rodičia. Každý, kto príde s vlastnoručne vyrobeným šarkanom, sa môže zapojiť do súťaže o atraktívne ceny.

"V zahraničí je púšťanie šarkanov veľmi populárna zábava. Som rád, že aj u nás, v bratislavskej župe, máme podujatie, ktoré vytiahne von všetkých priaznivcov tohto rekreačného športu," povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Šarkaniáda sa uskutoční na starom vajnorskom letisku. Začala sa o 13. h a potrvá do 17. h. Súťažiť sa bude vo viacerých kategóriách, ako najmladší účastník, najstarší účastník, najkrajší šarkan vyrobený svojpomocne, najaktívnejšie dieťa do osem rokov a najaktívnejšie dieťa od deväť do 14 rokov. V detskom kútiku budú chlapci a dievčatá maľovať šarkany.

V rámci podujatia vystúpia deti z Materskej školy Koniarkova, Detský folklórny súbor Juríček, Vajnorský okrášľovací spolok. Účastníci súťaže môžu v tombole navyše vyhrať atraktívne ceny.

Vajnorská šarkaniáda je prvýkrát zaradená do seriálu podujatí Bratislavského samosprávneho kraja v rámci Župnej jesene. "Účastníci zažijú typicky jesennú zábavu a kopec srandy. Spolu so svojimi ratolesťami sa zabavia rodičia, ale aj starí rodičia. Sprievodným podujatím šarkaniády bude aj Jablkové hodovanie. V ponuke je pestrý výber jedál a nápojov z jabĺčok. Samozrejme, že naše podujatie sa nezaobíde bez tradičnej cigánskej pečienky, klobásky, cukrovej vaty či trdelníka," uviedla pre TASR Katarína Dobiášová z Miestneho úradu Vajnory.