Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Vo Valalikoch evidujú aj robotníkov s hlasovacími preukazmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Svoj hlas sa rozhodol odovzdať aj obyvateľ obce Štefan, ktorý chodí voliť stále. Pokladá to za svoju povinnosť.

Valaliky 30. septembra (TASR) - Sobotňajšie predčasné parlamentné voľby vo Valalikoch v okrese Košice-okolie sú zatiaľ pokojné. Vo volebnom okrsku zriadenom v budove obecného úradu zaznamenali aj voličov s hlasovacími preukazmi. Podľa predsedu okrskovej volebnej komisie Pavla Hudáka boli medzi nimi aj pracovníci stavebných firiem, ktorí sa podieľajú na výstavbe priemyselného parku.

"Voľby prebiehajú v poriadku, bez akýchkoľvek komplikácií," povedal s tým, že evidujú záujem o voľby. "Vidno, že ľudia chcú zmenu," dodal. V súvislosti s výstavbou priemyselného parku podľa vlastných slov zaregistrovali aj stavebných robotníkov s hlasovacími preukazmi, ktorí prišli voliť.

Svoj hlas sa rozhodol odovzdať aj obyvateľ obce Štefan, ktorý chodí voliť stále. Pokladá to za svoju povinnosť. "Očakávam zmenu k lepšiemu," povedal pre TASR.

Ďalšia z voličiek sa, naopak, na parlamentných voľbách nezúčastňuje pravidelne. "Teraz sa to už nedalo vydržať, idem to zmeniť," uviedla pred vstupom do volebnej miestnosti.

V obci sú tri volebné okrsky. Voliči môžu svoj hlas odovzdať v dvoch volebných miestnostiach v materskej škole na Hlavnej, a v sále kultúrneho domu v budove obecného úradu na Poľnej ulici.

Vo Valalikoch od februára prebiehajú práce na výstavbe priemyselného parku, kde má vyrásť aj automobilový závod. Cez víkend na stavenisku pracuje zhruba 200 ľudí.