Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Vo veľhorách sa budú počas víkendu variť zdravé jedlá

Vysoké Tatry Foto: TASR

Okrem toho čaká na návštevníkov veľhôr aj nočný beh a preteky nordic walking v rámci Zimnej bežeckej série.

Vysoké Tatry 6. decembra (TASR) – Milovníci zdravých a chutných jedál budú môcť počas najbližšieho víkendu (10.-11.12.) zažiť vo Vysokých Tatrách podujatie zo série Festivalu zdravia, prírody a regenerácie. Okrem toho čaká na návštevníkov veľhôr aj nočný beh a preteky nordic walking v rámci Zimnej bežeckej série.

Zdravé jedlá, na ktoré použijú aj miestne suroviny, pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry v spolupráci so Združením cestovného ruchu Vysoké Tatry. Prípravu kulinárskych špecialít budú môcť návštevníci sledovať naživo v reštaurácii Culinarium v Starom Smokovci v nedeľu 11. decembra, pričom celá akcia sa koná pod záštitou šéfkuchára Gaba Kocáka. "Na najbližšiu nedeľu sme pripravili tri chody, ktoré naši kuchári pripravia priamo pred zrakmi návštevníkov. Konkrétne recepty sú zatiaľ prekvapením, ale určite sa v nich objavia typické tatranské ingrediencie," povedala majiteľka reštaurácie Nikola Kocáková. Príprava jedál sa bude naživo vysielať aj na internetových stránkach www.tatry.sk a www.regiontatry.sk.

"Okrem potešenia chuťových pohárikov čaká na návštevníkov Vysokých Tatier počas najbližšieho víkendu aj nočný beh a preteky nordic walking v rámci Zimnej bežeckej série, ľadová krása Tatranského dómu na Hrebienku, kde sa v nedeľu o 15.30 h koná už tretí Adventný koncert, či pravá zimná lyžovačka na Štrbskom Plese, ako aj ďalšie zimné radovánky," uviedla výkonná riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry Andrea Žigová. Podľa jej slov počasie praje aj zimnej turistike na vybrané vysokohorské chaty. "Vysoké Tatry tak aj v tomto adventnom čase ponúkajú skvelé možnosti ako stráviť čas s blízkymi bez zhonu v prírode a napĺňajú tak hlavnú myšlienku Festivalu zdravia, prírody a regenerácie," uzavrela Žigová.