Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Vo Veľkej Lomnici plánujú vybudovať ovčín s kapacitou do 2000 zvierat

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Feka Trans, s.r.o., plánuje vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok vybudovať ovčín s kapacitou do 2000 kusov, v predpokladanej hodnote 3 milióny eur.

Bratislava 25. januára (TASR) - Feka Trans, s.r.o., plánuje vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok vybudovať ovčín s kapacitou do 2000 kusov, v predpokladanej hodnote 3 milióny eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvu investície na životné prostredie (EIA).

"Priestor, v ktorom sa bude stavba realizovať, sa nachádza severne od štátnej cesty 3. triedy z Veľkej Lomnice do Starej Lesnej, na západnej hranici katastrálneho územia obce Veľká Lomnica. Celková výmera pozemku je 41.600 m2," spresnil ďalej investor.

Farma sa bude zameriavať na chov oviec na produkciu mlieka a následne na jeho spracovanie na výrobky z ovčieho mlieka. Výstavba areálu by mala byť ukončená v októbri 2016.

Feka Trans, s.r.o., Poprad–Matejovce vznikla v septembri 2008. Predmetom jej činnosti je najmä poľnohospodárstvo a lesníctvo vrátane predaja nespracovaných poľnohospodárskych a lesných výrobkov, ako aj poskytovanie služieb súvisiacich so starostlivosťou o zvieratá. Jediným spoločníkom firmy je Občianske združenie Cold Lake Horses. Firma eviduje základné imanie vo výške 155.000 eur.