Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

Vo Veľkom Mederi sa zrazil kamión s vlakom, smeruje tam vrtuľník

Ilustračná snímka Foto: TASR Martin Baumann

Premávka vlakov je podľa dopravného servisu Zelená vlna RTVS prerušená.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 13. mája (TASR) - Vo Veľkom Mederi v okrese Dunajská Streda sa na Komárňanskej ulici na železničnom priecestí zrazil kamión s vlakom. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR tam vyslalo záchranársky vrtuľník a tri pozemné ambulancie. Posádky smerujú na miesto. OS ZZS SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

"Z miesta sú hlásené tri zranené osoby," priblížili záchranári.

Premávka vlakov je podľa dopravného servisu Zelená vlna RTVS prerušená. Upozorňuje na meškanie či výpadky spojov. V úseku je takisto blokovaný jeden pruh.

"V úseku Zemianska Olča - Veľký Meder sa zrazil vlak REX 1448 s kamiónom na priecestí. Na mieste sa vykoľajila súprava vlaku," uviedli pre TASR Železnice SR. Je preto podľa nich prerušená doprava od 16.40 h. Pre cestujúcich sa zabezpečuje náhradná autobusová doprava.

Vo vlaku sa podľa informácie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave malo v čase zrážky nachádzať zhruba 50 ľudí. Rušňovodič a jeden cestujúci utrpeli zranenia, s ktorými ich pozemní záchranári previezli do dunajskostredskej nemocnice. Zraneného kamionistu letecky previezli do nemocnice v Bratislave. Dychové skúšky na alkohol boli u 55-ročného kamionistu aj 31-ročného rušňovodiča negatívne, potvrdila polícia.