Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Vo Vranove nad Topľou opravujú dve školy

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR – Milan Kapusta

Mesto v tomto letnom období zrekonštruuje aj námestie pred ZŠ Lúčna.

Vranov nad Topľou 31. júla (TASR) – Vranovská samospráva sa počas leta pustila do opravy strechy na Materskej škole (MŠ) Okulka a rekonštrukcie námestia pred Základnou školou (ZŠ) Lúčna. Na MŠ Okulka bude opravená celá strecha o rozlohe 1330 metrov štvorcových, zaizolovaná bude novou hydroizolačnou vrstvou. "Zároveň bude zrealizované nové oplechovanie atiky, odvodnenie strechy a osadený nový bleskozvod," informovala hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková. Na objekte samospráva preinvestuje 40.300 eur.

Mesto v tomto letnom období zrekonštruuje aj námestie pred ZŠ Lúčna. "Cieľom je zvýšiť atraktivitu, kvalitu a bezpečnosť verejného priestoru pre deti, ako aj pre občanov nášho mesta," priblížila hovorkyňa. V rámci modernizácie demontujú nevyužívanú fontánu, upravia verejné priestranstvo a zeleň, doplnia osvetlenie, osadia parkové lavičky a vymenia dlažbu. Celkový náklad na rekonštrukciu námestia je 55.000 eur. "Po jej ukončení pôjde o opravu chodníka, autobusovej zastávky a parkovacích plôch pri tejto škole," doplnila.

Vranovskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí schválili navýšenie rezervného fondu mesta o viac ako 287.000 eur. Zároveň odsúhlasili návrh na použitie finančných prostriedkov z rezervného fondu a z navýšených bežných príjmov v rámci úpravy rozpočtu v celkovej výške 355.000 eur. Vyčlenené peniaze sa použijú okrem iného na viaceré investičné aktivity spojené s modernizáciou objektov, resp. okolia vzdelávacích inštitúcií, ktoré sú v správe mesta.

Ide napr. o spolufinancovanie dvoch projektov, a to rekonštrukcie MŠ na Sídlisku 1. mája a rekonštrukcie strechy telocvične pri Základnej škole Kukučínova. Zahrnutá je v tom tiež obnova multifunkčného športového areálu pri ZŠ Sídlisko II, ale aj uvedená rekonštrukcia námestia pred ZŠ Lúčna.