Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Vo Vranove pribudne v tomto roku 300 parkovacích miest

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Spoločnosť EEI si prenajala od mesta Vranov nad Topľou jeho parkoviská na obdobie 15 rokov.

Vranov nad Topľou 19. mája (TASR) - Vo Vranove nad Topľou pribudne v tomto roku 300 parkovacích miest. Vytvorí ich bratislavská spoločnosť EEI, ktorá spravuje platené parkoviská na území mesta od roku 2010.

Spoločnosť EEI si podľa slov jej hovorkyne Soni Hušťovej prenajala od mesta Vranov nad Topľou jeho parkoviská na obdobie 15 rokov. Na základe podmienok zmluvy sa zaviazala odvádzať každoročne na účet radnice nájomné vo výške 50.000 eur. Do parkovacieho systému zároveň plánuje zainvestovať počas jeho správy takmer 500.000 eur.

Prvotné investície EEI, s. r. o., pri správe mestských parkovísk smerovali do "komplexnej obnovy zvislého dopravného značenia, prípravy projektovej dokumentácie k stavebnej realizácii a nových parkovacích automatov," priblížila Húšťová.

Ako ďalej uviedla, EEI spravuje v súčasnosti na území mesta 350 parkovacích miest, ktoré môžu využívať motoristi za poplatok. Ďalšie tri stovky spoplatnených parkovacích miest vytvorí spomínaná spoločnosť v tomto roku na sídlisku Okulka, Dlhej ulici, Ulici Boženy Nemcovej a na Ulici Janka Kráľa. "K ich realizácii pristúpime v letnej sezóne," uzavrela Húšťová.