Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Vo Vyhniach sa uskutoční konferencia Digitálne mesto 2012

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Trend moderných technológií neobchádza ani oblasť mestských a obecných úradov. Konferencia by mala načrtnúť otázky zjednodušenia života ľudí v regiónoch a zefektívnenie práce na týchto úradoch.

Vyhne 27. septembra (TASR) - Vo Vyhniach (okres Žiar nad Hronom) sa uskutoční konferencia Digitálne mesto 2012. Hlavnou témou konferencie, ktorá sa uskutoční v utorok 2. októbra, sú kvalitnejšie elektronické služby pre samosprávy a ich občanov, ktoré plne zohľadňujú nielen najnovšie legislatívne zmeny, ale aj trendy vo vývoji moderných informačných technológií.

"Vývoj inovatívnych riešení pre samosprávu je pre nás skutočnou výzvou. Ich funkčnosť a aktuálnosť totiž každý obyvateľ danej obce alebo mesta pocíti doslova na vlastnej koži – či už pri komunikácii s miestnymi úradmi, platení miestnych daní, poplatkov za odvoz odpadu alebo za psa, až po vypĺňanie rôznych elektronických formulárov," priblížil vedúci oddelenia zodpovedný za rozvoj a realizáciu IT riešení a služieb v samospráve z firmy Datalan Ján Vaculčiak.

Vďaka praktickým ukážkam sa návštevníci dozvedia viac aj o portáli Digitalnemesto.sk ako aj o nových moduloch pre efektívnu správu mestských, či obecných dokumentov a spisov. Predstavitelia miest a obcí si budú môcť vyskúšať jednoduché zdieľanie podkladov a materiálov, alebo prípravu a kontrolu rozpočtového plánu. Predstavené budú aj najnovšie vylepšenia v aplikácii Mesto v mobile, ktorá je už k dispozícii pre operačný systém iOS a nová verzia bude pripravená aj na používanie v smartfónoch s najrozšírenejším mobilným operačným systémom Android.

Spoločným menovateľom konferencie Digitálne mesto 2012 preto bude zjednodušenie života ľudí v regiónoch a zefektívnenie práce mestských a obecných úradov.