Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Vodári plánujú opraviť vodovod v Prešove v priebehu dnešného dňa

Porucha vodovodu mala za následok zaplavenie ciest. Foto: TASR

Do dokončenia opravy budú viaceré obytné domy na Mukačevskej ulici zásobované pitnou vodou z pristavených cisterien.

Prešov 21. augusta (TASR) - Poruchu na vodovodnom potrubí, ku ktorej došlo v pondelok (20. 8.) večer v Prešove, plánujú odstrániť pracovníci Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS), a. s., ešte počas dnešného dňa. PR zástupkyňa firmy Martina Bubelíniová TASR informovala, že dovtedy budú viaceré obytné domy na Mukačevskej ulici zásobované pitnou vodou z pristavených cisterien.

Porucha vodovodu, ktorá mala zároveň za následok chvíľkové zaplavenie ciest v spomínanej časti mesta, odstavila od zdroja pitnej vody tri štvorposchodové obytné domy. "Zatiaľ sa nedá odhadnúť, aký bol únik vody," podotkla Bubelíniová.

Tu bude player


Vodárne začali odstraňovať poruchu už v pondelok večer. V tom čase tam zároveň priviezli prvé cisterny s pitnou vodou, tie ďalšie prišli dnes približne o 6.00 h. "Momentálne sa pracuje na odkrytí vodovodnej rúry, aby sa zistilo, o akú poruchu konkrétne ide," doplnila Bubelíniová. Podľa jej slov odkrytie vodovodu nemohli realizovať pracovníci VVS okamžite po zistení poruchy. Čakalo sa na informácie o presnom umiestnení ďalších inžinierskych sietí. Nebolo možné kdekoľvek kopať, aby nedošlo k poškodeniu elektrických rozvodov prípadne plynových potrubí.