Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Opitý vodič chcel podplatiť policajtov, ponúkal im po 100 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Muž momentálne nachádza v cele policajného zaistenia, nakoľko je pod vplyvom alkoholu a nemožno s ním vykonať procesné úkony.

Hlohovec 24. októbra (TASR) - Policajná hliadka kontrolovala v utorok (23.10.) krátko pred 22.00 h na Podzámskej ulici v Hlohovci 54-ročného vodiča, ktorý viedol osobné auto zn. Škoda.

Hlohovčan sa na výzvu polície podrobil dychovej skúške, ktorú sa však snažil zmariť. Napokon po opakovaných výzvach dychovú skúšku vykonal a policajti mu namerali 2,56 promile alkoholu. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Michal Hanus.

"Vodič hliadke tvrdil, že vypil jedno pivo. Následne jednému členovi hliadky ponúkol 100 eur, aby na všetko zabudli. Na to si policajt privolal aj druhého člena hliadky, ktorému vodič tiež ponúkol 100 eur a poznamenal, že peniaze nehrajú rolu," uviedol Hanus s tým, že hliadka muža upozornila, že sa dopúšťa ďalšieho protiprávneho konania.

Podľa ďalších hovorcových slov sa muž momentálne nachádza v cele policajného zaistenia, nakoľko je pod vplyvom alkoholu a nemožno s ním vykonať procesné úkony. "V krátkom čase ho poverený policajt obviní z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Prípadom sa už zaoberá aj Úrad boja proti korupcii," konštatoval.