Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vodiči jazdite opatrne, opäť stúpol počet nehôd

Ilustračná snímka Foto: TASR - KR PZ

Trenčín 2. septembra (TASR) – Platí to na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja. Kým v roku 2014 si vyžiadali dopravné nehody na cestách TSK do konca augusta desať ľudských životov, v tomto roku stúpol ich počet na 15.

Trenčín 2. septembra (TASR) – Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) stúpol medziročne počet dopravných nehôd i počet obetí dopravných nehôd. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnilo Prezídium Policajného zboru.

Kým v roku 2014 si vyžiadali dopravné nehody na cestách TSK do konca augusta desať ľudských životov, v tomto roku stúpol ich počet na 15. Počet dopravných nehôd sa zvýšil z minuloročných 774 na tohtoročných 827 (medziročný nárast o 53).

Na slovenských cestách sa od začiatku roka do 30. augusta stalo 8610 dopravných nehôd, čo je o osem viac, ako v rovnakom období minulého roku. Na slovenských cestách zomrelo v tomto roku pri dopravných nehodách 153 ľudí, čo je o 25 menej, ako v rovnakom období minulého roku. Najviac obetí dopravných nehôd má tento rok Žilinský samosprávny kraj, kde zomrelo už 32 ľudí. Najmenej obetí (10) si tento rok vyžiadali cesty Nitrianskeho samosprávneho kraja.