Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vodičku električky v Bratislave ohrozovali ozbrojení cestujúci

Ilustračné foto Foto: TASR/Miroslav Košírer

Vodičke ani cestujúcim sa nič nestalo, polícii poskytli popis nebezpečných mužov.

Bratislava 22. marca (TASR) - Dvaja cestujúci s pištoľou začali dnes skoro ráno na Kamennom námestí v Bratislave ohrozovať vodičku električky číslo 9 priamo vo vozidle.

"Okamžite kontaktovala dispečing a na miesto čoskoro dorazili štyri policajné hliadky aj dispečeri," informovala TASR hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Agáta Staneková. Ozbrojeným cestujúcim sa však medzitým podarilo uniknúť.

Ako ďalej uviedla Staneková, vodičke ani cestujúcim sa nič nestalo, polícii poskytli popis nebezpečných mužov.

"Vodička napriek nebezpečnému incidentu odmietla vystriedanie záložným vodičom a pokračovala v jazde," podotkla hovorkyňa s tým, že dispečing opakovane ubezpečila, že svoju službu odjazdí a po psychickej stránke je v poriadku.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiany Kurucovej k incidentu došlo medzi zastávkami od Námestia SNP smerom k Mariánskej ulici pred piatou hodinou ráno. "Podľa vyjadrenia vodičky sa týmto cestujúcim nepáčil smer jazdy a tak mal jeden z dvoch mužov vytiahnuť zbraň," priblížila Kurucová. Vodička mužom zastavila na Špitálskej ulici a obaja vystúpili.

Malo by ísť o dvoch mužov vo veku 30 rokov, vysokých asi 180 cm a oblečených v tmavých bundách. "V súčasnosti totožnosť týchto mužov nie je známa," dodala Kurucová. Polícia sa udalosťou zaoberá. V prípade, ak si ľudia všimli v danom čase a na danom mieste tieto podozrivé osoby a vedia policajtom poskytnúť relevantné informácie, môžu tak spraviť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek oddelení PZ.