Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Vodnú nádrž Sĺňava čaká jarné upratovanie

Na archívnej snímke zo 12. júna 2017 sliepočky vodné v chránenom vtáčom území s názvom Výsadba pri vodnej nádrži Sĺňava. Foto: TASR - Martin Palkovič

V Piešťanoch sa tí, ktorým nie je životné prostredie ľahostajné, stretnú o 8.00 h pri hati Drahovce na južnom okraji vodnej nádrže Sĺňava.

Piešťany 18. marca (TASR) – Jarné čistenie brehov Sĺňavy a Váhu v Piešťanoch vyvrcholí upratovacím víkendom 19. a 20. marca. Aj v tomto roku sa doň zapájajú stovky Piešťancov - občianske združenia (OZ), zamestnanci firiem, žiaci piešťanských škôl i jednotlivci. Aktivitu pred štartom turistickej a návštevníckej sezóny organizuje OZ Sĺňava Piešťany v spolupráci s mestom Piešťany, Slovenským vodohospodárskym podnikom (SVP) a mestskými službami. Informuje o tom web radnice.

Verejnosť sa môže zapojiť do zberu odpadov v sobotu (19. 3.) v čase od 9.00 h pri prevádzke bufet Dino, kde budú pre dobrovoľníkov pripravené vrecia, rukavice a inštrukcie o lokalitách zberu a miestach ukladania naplnených vriec.

SVP na aktivitu nadviaže v utorok 22. marca akciou k Svetovému dňu vody, v rámci ktorého je na viacerých miestach Slovenska pripravené „vyslobodzovanie“ riek a nádrží od naplaveného odpadu. V Piešťanoch sa tí, ktorým nie je životné prostredie ľahostajné, stretnú o 8.00 h pri hati Drahovce na južnom okraji vodnej nádrže Sĺňava. Organizátori zabezpečia rukavice, vrecia na odpad a jeho likvidáciu.