Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Muránskom skupinovom vodovode boli ropné látky

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Pracovníci vodárenskej spoločnosti si pri odstraňovaní poruchy všimli, že v hĺbke 80 centimetrov sú ropné škvrny.

Mokrá Lúka 14. júna (TASR) - Z Muránskeho skupinového vodovodu, nachádzajúcom sa medzi obcami Mokrá Lúka a Revúcka Lehota, odstraňovali pracovníci Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS) ropné látky. Preto museli cisternami s pitnou vodou zásobovať obyvateľov v obciach Revúcka Lehota, Chyžné, Lubeník a Jelšava. Podľa Adriany Marušinovej, kompetentnej poskytovať informácie za VVS, porucha na vodovode vznikla pri terénnych úpravách.

Vodári začali 12. júna odstraňovať poruchu na vodovode, ktorá sa prejavila presakovaním vody na povrch zeme. "Lokalizáciou poruchy sa zistilo, že pravdepodobne pri vykonávaní terénnych prác došlo k prelomeniu stropu bývalej vodomernej šachty a zatlačeniu potrubí nefunkčnej vodovodnej prípojky neznámeho vlastníka. Na vodovode sa tak porušil spoj, potrubie prestalo tesniť a voda začala vytekať na povrch," informovala Marušinová.

Pracovníci vodárenskej spoločnosti si pri odstraňovaní poruchy všimli, že v hĺbke 80 centimetrov sú ropné škvrny. Prípad ohlásili aj polícii v Revúcej. Pôvodnú poruchu vodári odstránili, ale do poškodeného potrubia sa dostali ropné látky. "Pre vzniknutú situáciu bola prerušená dodávka pitnej vody v obciach Revúcka Lehota, Chyžné, Lubeník. Náhradné zásobovanie obyvateľstva bolo zabezpečené dovozom pitnej vody v cisternách. Dodávka musela byť prerušená aj do Jelšavy," doplnila Marušinová.

Po dohode s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Rimavskej Sobote pracovníci Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti už začali vodojemy na Muránskom skupinovom vodovode napĺňať.