Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Voľby boli na hornej Nitre pokojné a bez väčších problémov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Zástupcovia okresných volebných komisií (OVK) účasť zhodnotili ako vyššiu, prípadne vysokú.

Bánovce nad Bebravou/Prievidza 30. septembra (TASR) - Sobotné voľby do Národnej rady SR boli na hornej Nitre pokojné a bez väčších problémov. Pre TASR to uviedli zástupcovia okresných volebných komisií (OVK) v Bánovciach nad Bebravou a Prievidzi, kam spadá i okres Partizánske. Účasť zhodnotili ako vyššiu, prípadne vysokú.

Voľby v okrese Bánovce nad Bebravou boli bez problémov a v poriadku, uviedla pre TASR zapisovateľka OVK v Bánovciach nad Bebravou Emília Kšiňanová. "Význam týchto volieb sa odrazil aj na účasti v okrese Bánovce nad Bebravou," zhodnotila Kšiňanová. Členovia OVK v Bánovciach nad Bebravou prešli počas volebného dňa i všetkých 62 okrskov.

Bez väčších problémov boli i voľby v okresoch Prievidza a Partizánske, ozrejmil člen OVK v Prievidzi Branislav Gigac. "Navštívili sme takmer 60 okrskových komisií. Administratívne nedostatky boli po upozornení odstránené na mieste," priblížil Gigac.

Volebná účasť v regióne sa podľa neho javí ako vysoká. "Keď sme boli na kontrolách alebo si boli jednotliví členovia a členky komisie odvoliť, ľudia stáli v radoch. Vysokú účasť nám hlásili aj z jednotlivých okrskov," doplnil.

V okrese Prievidza bolo vytvorených 135 volebných okrskov, v okrese Partizánske 50. Svoj hlas v okrese Bánovce nad Bebravou mohli občania odovzdať celkovo v 62 okrskoch.