Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Parlamentné voľby na hornej Nitre sú bez väčších problémov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Volebné miestnosti sa v regióne otvorili načas, komisie sú funkčné.

Bánovce nad Bebravou/Prievidza 30. septembra (TASR) - Voľby do Národnej rady SR sú na hornej Nitre do sobotného podvečera pokojné a bez väčších problémov. Členovia okresných volebných komisií (OVK) v Bánovciach nad Bebravou a Prievidzi navštívili i viacero okrskov. Pre TASR to potvrdili ich zástupcovia.

Zapisovateľka OVK v Bánovciach nad Bebravou Emília Kšiňanová skonštatovala, že v okrese sa nič mimoriadne doposiaľ neudialo, všetko je v súlade so zákonom. "Máme aktívnu komisiu, ktorá navštívi všetkých 62 volebných okrskov. Ešte má tri posledné obce, do ktorých členovia vyrazili," priblížila Kšiňanová. Účasť zhodnotila ako peknú. Väčšie problémy doposiaľ nezaznamenala ani OVK v Prievidzi, pod ktorú spadá okrem Prievidzského okresu i okres Partizánske. "Všetko je v poriadku, vykonali sme približne 50 kontrol v jednotlivých okrskoch v našom regióne. Nedostatky boli hneď na mieste odstránené," priblížil Branislav Gigac z OVK v Prievidzi.

Za pokojné z pohľadu polície označila voľby v Trenčianskom kraji trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Polícia podľa nej preverovala viacero oznámení, no žiadne závažné narušenia nezaznamenala.

V okrese Prievidza je 135 volebných okrskov, v okrese Partizánske 50. Svoj hlas v okrese Bánovce nad Bebravou môžu občania odovzdať celkovo v 62 okrskoch.