Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Volebný hlas môžu v sobotu odovzdať aj pacienti v košickej nemocnici

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Pacienti pripútaní na lôžko s platným hlasovacím preukazom požiadajú o volebné právo zdravotnícky personál.

Košice 3. marca (TASR) – Svoj volebný hlas budú môcť počas sobotňajších (5.3.) parlamentných volieb odovzdať aj pacienti hospitalizovaní v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP). Nemocnica pre tento účel pripravila volebné miestnosti a zabezpečila aj možnosť hlasovania pre imobilných pacientov. Podmienkou je, aby si vybavili v mieste svojho trvalého pobytu voličský preukaz.

"Pacienti, ako aj službukonajúci personál si budú môcť uplatniť svoje volebné právo v priestoroch pracoviska na Rastislavovej 43, ako aj na Triede SNP," informovala dnes TASR hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

Pacienti pripútaní na lôžko s platným hlasovacím preukazom požiadajú o volebné právo zdravotnícky personál. Následne pacienta na oddelení navštívi príslušná okrsková volebná komisia a umožní mu hlasovanie do prenosnej volebnej schránky.

Chodiaci pacienti UNLP na Rastislavovej 43 budú môcť v sobotu hlasovať v čase od 14.00 do 15.00 h v X. pavilóne (oddelenie liečebnej výživy) v miestnosti diétnych sestier na prízemí, kde bude pripravená volebná miestnosť. "Po 15.00 h bude okrsková volebná komisia mestskej časti Juh navštevovať s prenosnou volebnou schránkou na hlasovanie imobilných pacientov priamo pri lôžku," uviedla hovorkyňa.

V nemocnici na Triede SNP bude pripravená miestnosť na voľby v lôžkovom pavilóne v Kluboch zamestnancov na 1. poschodí v čase od 15.30 do 16.00 h. Do 15.30 h budú môcť hlasovať imobilní pacienti do prenosnej volebnej schránky.