Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na vzorovom hlasovacom lístku v Novom Meste zakrúžkovali kandidátov

Ilustračné foto Foto: TASR

Vo volebnom okrsku číslo 2 v Novom Meste nad Váhom mali ako vzor hlasovací lístok, na ktorom boli zakrúžkovaní štyria kandidáti na poslancov z dvoch politických strán.

Nové Mesto nad Váhom 9. novembra (TASR) – Na podnet člena jednej z politických strán rieši Obvodná volebná komisia v Novom Meste nad Váhom zakrúžkovanie kandidátov na poslancov na vzorovom hlasovacom lístku umiestnenom vo volebnej miestnosti.

Vo volebnom okrsku číslo 2 v Novom Meste nad Váhom mali ako vzor hlasovací lístok, na ktorom boli zakrúžkovaní štyria kandidáti na poslancov z dvoch politických strán. Na vzorovom hlasovacom lístku na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja bolo červenou fixkou so žltým zvýraznením napísané „Platný hlasovací lístok. Zakrúžkovať 1. kandidáta.“

Ako povedala zapisovateľka Obvodnej volebnej komisie v Novom Meste nad Váhom Silvia Judinyová, jeden z členov okrskovej volebnej komisie vzorové hlasovacie lístky strhol a roztrhal, v okrsku sa uskutočnila kontrola z obvodnej komisie, ktorá prípad zápisnične rieši. O prípade informovali aj Krajskú volebnú komisiu v Trenčíne.

Podľa predsedu Krajskej volebnej komisie v Trenčíne Juraja Gerliciho do vzorových hlasovacích lístkov, ktoré boli umiestnené za plentou, niekto z voličov dokrúžkoval niekoľkých kandidátov. Okamžite, ako na to členovia komisie prišli, lístky odstránili.

Prípadom sa zaoberala aj Ústredná volebná komisia (ÚVK). "Poučili sme okrskové volebné komisie, aby urobili nápravu," uviedla zapisovateľka ÚVK Eva Chmelová.