Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Voľby na severe Nitrianskeho kraja sú aj vo večerných hodinách pokojné

Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván

Ľudia bez problémov odovzdávajú nepoužité hlasovacie lístky. Iba občas sa stane, že sa niektorí voliči pozastavujú nad tým, že sa musia vo volebnej miestnosti podpísať.

Topoľčany/Zlaté Moravce 5. marca (TASR) – V severnej časti Nitrianskeho kraja je aj vo večerných hodinách priebeh volieb pokojný. Podľa slov Boženy Novotnej z Okresného úradu v Topoľčanoch nebola v priebehu dňa zaznamenaná žiadna sťažnosť či podnet, ktorým by sa musela okresná volebná komisia zaoberať.

„Neevidujeme žiadne ťažkosti ani v súvislosti so zmenami vo volebnom zákone. Ľudia bez problémov odovzdávajú nepoužité hlasovacie lístky. Iba občas sa stane, že sa niektorí voliči pozastavujú nad tým, že sa musia vo volebnej miestnosti podpísať. Inak je priebeh veľmi pokojný a ukazuje sa aj pomerne veľká účasť,“ uviedla pre TASR Novotná.

Bez problémov sú voľby aj v okrese Zlaté Moravce. Podľa predsedu Okresnej volebnej komisie v Nitre Rudolfa Hlavačku neboli zatiaľ hlásené žiadne incidenty či sťažnosti. „Všetko ide hladko a dá sa povedať, že aj k volebným urnám prichádza pomerne veľa ľudí,“ doplnil Hlavačka.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE