Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V najvyššie položenej volebnej miestnosti volia najmä turisti

Na snímke voliči prichádzajú do najvyššie položenej volebnej miestnosti na Slovensku na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách vo voľbách do Národnej rady SR v sobotu 5. marca 2016 Foto: TASR - Oliver Ondráš

Volebná miestnosť na Štrbskom Plese sa nachádza v nadmorskej výške 1340 metrov.

Štrbské Pleso 5. marca (TASR) – V najvyššie položenej volebnej miestnosti na Slovensku, ktorá sa nachádza v nadmorskej výške 1340 metrov, volia predovšetkým turisti z celej republiky. Od rána je vo volebnom okrsku číslo 4 na Štrbskom Plese rušno.

Podľa Pavla Otčenáša, predsedu volebného okrsku na Štrbskom Plese, parlamentné voľby sa začali presne o 7. hodine. Ako prvá prišla odvoliť domáca obyvateľka, ktorá je takmer v každých voľbách prvou voličkou. "Ľudia chodia voliť postupne, je ich zatiaľ veľa a nás to teší. Doteraz sa nevyskytol žiaden problém, ktorý by ohrozil priebeh volieb," uviedol pre TASR Otčenáš. Na Štrbskom Plese je zapísaných 66 voličov.

Predseda volebného okrsku podotkol, že voliť chodia najmä turisti z celého Slovenska, ktorí prichádzajú s hlasovacími preukazmi. Už dopoludnia ich prišlo niekoľko desiatok. "Pre turistov sme pripravili viacero informačných tabúľ, aby vedeli do volebnej miestnosti trafiť bez problémov," povedal Otčenáš s tým, že takýto nápor voličov nečakali. Podotkol, že sú pripravení.

S hlasovacími preukazmi prišli na Štrbské Pleso odvoliť aj turisti zo Senca či Trnavy. "Napriek tomu, že sme na dovolenke, tak sme si chceli splniť našu občiansku povinnosť. Myslím si, že tých pár minút si dokáže nájsť každý človek," povedala Mária.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE