Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Voľby starostu Bátorových Kosíh ukázali nejednotnosť Mostu-Híd

Foto: Ilustračné foto: TASR

Bugárovci síce postavili vlastnú kandidátku Gertrúdu Mácsodiovú, niektorí členovia strany však podporovali kandidáta SMK Rolanda Labancza. Ten napokon voľby vyhral.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Strana Most-Híd nie je v niektorých otázkach jednotná. Ukázali to nedávne voľby starostu Bátorových Kosíh v Komárňanskom okrese.

Bugárovci síce postavili vlastnú kandidátku Gertrúdu Mácsodiovú, niektorí členovia strany však podporovali kandidáta SMK Rolanda Labancza. Ten napokon voľby vyhral. K jeho podporovateľom patril aj jeden zo zakladajúcich členov Mostu-Híd Péter Vörös. Podpredseda strany Zsolt Simon je sklamaný a odporúča Vörösovi, aby si premyslel, čo vlastne chce.

Simon nepovažuje za správne, že zakladajúci člen Mostu-Híd podporoval kandidáta inej strany, a nie tej vlastnej. "Nie je to správny krok. Péter Vörös by sa mal zamyslieť nad tým, v ktorej strane chce pracovať a ktorú stranu chce podporovať," povedal Simon pre TASR. Agentúra sa pokúšala spojiť aj s Vörösom, zatiaľ sa jej to však nepodarilo.

Vörös prejavil svoju podporu kandidátovi SMK Labanczovi aj na jeho mítingu. Spoločnosť mu robil aj ďalší politik z Mostu-Híd, starosta Moče Pál Banai Tóth. Vörös vo svojom prejave, ktorý zverejnil internetový portál www.bumm.sk, vyzdvihol Labanczov program a označil ho za vhodného kandidáta.

Péter Vörös bol v minulom volebnom období poslancom Mostu-Híd a bol aj členom predsedníctva strany, ktorú spoluzakladal. Po neúspechu v tohtoročných parlamentných voľbách odstúpil z predsedníctva a vzdal sa aj všetkých ostatných funkcií. Členom strany však zostal a otvorene volal po spolupráci Mostu-Híd s SMK.

"Som presvedčený, že dve strany, ktoré zastávajú záujmy Maďarov, musia nájsť k sebe cestu," písal v apríli Vörös v článku, v ktorom sa vyjadroval aj k svojmu odstúpeniu. Podľa neho nie je dobré dostávať maďarských voličov do situácie, že pri volebnej urne nevedia, koho majú voliť. Strana Most-Híd Vörösovu aktivitu vtedy nekomentovala.