Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Takmer storočný Trnavčan Jozef Lukovič si voľby nenechal ujsť

Na snímke vpravo 99-ročný volič Jozef Lukovič počas hlasovania v 1. kole volieb do orgánov samosprávnych krajov, 9. novembra 2013 v Trnave. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Najstarším voličom okrsku je 99-ročný Jozef Lukovič, ktorý však v zariadení nebýva.

Trnava 9. novembra (TASR) – Jedna z volebných miestností v Trnave je zriadená v Stredisku sociálnej starostlivosti na Ulici Terézie Vansovej. Časť voličskej základne preto tvoria obyvatelia tohto domova pre seniorov, ktorí tradične majú o voľby záujem. Nie je tomu inak ani pri dnešných voľbách do krajskej samosprávy, i keď, ako pre TASR povedal podpredseda volebnej komisie Andrej Skala, časti zo 150 obyvateľov umožnené voliť nebolo. "Trvalé bydlisko nemajú na tomto mieste. Boli sklamaní, pretože cestovať už mnohí nedokážu," konštatoval Skala.



Najstarším voličom okrsku je 99-ročný Jozef Lukovič, ktorý však v zariadení nebýva. Bývalý pedagóg je zvyknutý zúčastňovať sa na voľbách, preto i dnes ho do volebnej miestnosti sprevádzala dcéra. Členovia volebnej komisie starého pána privítali kvetmi. Nebolo to iba vyzdvihnutie jeho občianskej uvedomelosti, ale v predstihu aj blahoželanie k 100. narodeninám, ktoré bude mať 29. novembra.