Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Košickom kraji bude účasť vyššia ako naposledy

Ilustračná snímka Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Polícia v Košickom kraji v súvislosti s voľbami nezaznamenala žiadne narušenie verejného poriadku.

Košice 4. novembra (TASR) – Priebeh sobotňajších krajských volieb v Košickom kraji bol dosiaľ pokojný a bez vážnejších problémov. Potvrdil to predseda volebnej komisie KSK Vladimír Tot. Účasť voličov by mala byť vyššia ako pred štyrmi rokmi.

"Písomne ani telefonicky sme nedostali žiadny väčší podnet, ktorý by sme museli riešiť," uviedol Tot o 21.00 h. Krajská komisia tak neregistrovala ani podozrenia z kupovania hlasov.

Členovia komisie sa v teréne akurát zaoberali prípadom v obci Čierne Pole v okrese Michalovce, kde ich oslovili miestni voliči v súvislosti so skupinou ukrajinských občanov. Členovia komisie im odporúčali, ak je nejaký problém, nech sa obrátia na políciu, čo aj urobili. "Myslím, že okolo 18.00 h sme mali informáciu, že tam bolo z pozície polície riešené nejaké trestné oznámenie, výsledok zatiaľ nevieme, o čo ide," povedal Tot.

Aj keď záujem o voľby nie je vysoký, účasť by mala byť podľa neho vyššia než pred štyrmi rokmi. Vtedy dosiahla účasť v Košickom kraji v prvom kole 17,78 percenta a v druhom kole voľby predsedu KSK 12,21 percenta.

Polícia v Košickom kraji v súvislosti s voľbami nezaznamenala žiadne narušenie verejného poriadku. TASR to potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Voľby do vyšších územných celkov končia o 22.00 h. V Košickom kraji zahŕňajú 11 volebných obvodov a 854 okrskov. Voliči si okrem nového predsedu KSK vyberali 57 poslancov krajského zastupiteľstva.