Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Krajcer a Mrva zablahoželali Drobovi k víťazstvu

Na snímke kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba (vpravo) reaguje na zverejnené neoficiálne výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov Štatistickým úradom SR 5. novembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Mrva vníma výsledky volieb v BSK ako dobrý základ pre budúcnosť kraja v prospech občanov, a nie oligarchov.

Bratislava 5. novembra (TASR) – Starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva a publicista i politik Daniel Krajcer, ktorí bojovali o post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), zablahoželali svojmu súperovi Jurajovi Drobovi k víťazstvu v sobotňajších (4.11.) voľbách.

Mrva vníma výsledky volieb v BSK ako dobrý základ pre budúcnosť kraja v prospech občanov, a nie oligarchov. Na sociálnu sieť napísal, že on i Droba dokázali vo voľbách získať dobrý výsledok aj bez sponzorov či developerov. Krajcer uviedol, že do týchto volieb išiel s cieľom, aby sa zmenil Bratislavský kraj. „Do kampane som vstúpil ako posledný, napriek tomu som získal dôveru takmer 14.000 ľudí. Nesmierne si vážim každý hlas. Gratulujem novozvolenému predsedovi BSK, môjmu kamarátovi, Ďurovi Drobovi,“ napísal na sociálnu sieť. Verí, že naplní očakávania voličov túžiacich po zmene.

Vo voľbách predsedu BSK rozhodli voliči o víťazstve kandidáta pravicovej koalície (SaS, OĽaNO, NOVA, SMK-MKP, OKS, Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska) Juraja Drobu, ktorý získal 20,42 percenta hlasov. Na druhom mieste skončil nezávislý kandidát Rudolf Kusý so ziskom 18,55 percenta, na treťom takisto nezávislý kandidát Milan Ftáčnik, ktorý získal 17,52 percenta hlasov. Nasleduje nezávislý kandidát Ján Mrva so ziskom 15,97 percenta hlasov. Doterajší predseda BSK Pavol Frešo, ktorý sa ako nezávislý kandidát uchádzal o tretí mandát v rade, skončil na piatom mieste so ziskom 10,88 percenta hlasov. Daniel Krajcer skončil šiesty so ziskom 7,72 percenta hlasov.

Celkovo mohlo v BSK voliť 584.995 ľudí, volebná účasť dosiahla 31,34 percenta. Hlasy voličov zároveň rozhodli aj o výraznej personálnej obmene krajského zastupiteľstva.