Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Tepličke nad Váhom sú voľby pokojné, volia všetky vekové kategórie

Ilustračné foto Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V obci s približne 4300 obyvateľmi je podľa zapisovateľky okrsku číslo 1 Veroniky Šuškovej 3391 oprávnených voličov a svoj hlas odovzdávajú v troch okrskoch.

Teplička nad Váhom 4. novembra (TASR) – Pred jedinou volebnou miestnosťou v Tepličke nad Váhom v okrese Žilina vládol v sobotu popoludní čulý ruch a odovzdať hlas vo voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) prichádzali všetky kategórie voličov.

V obci s približne 4300 obyvateľmi je podľa zapisovateľky okrsku číslo 1 Veroniky Šuškovej 3391 oprávnených voličov a svoj hlas odovzdávajú v troch okrskoch. "Voľby majú pokojný priebeh, zúčastňujú sa mladší aj starší. Myslím, že účasť je slušná. S prenosnou urnou sme boli u 51 občanov," zhodnotila Šušková.

Na tabuli pred volebnou miestnosťou niektorí voliči podrobne čítali zoznam s kandidátmi na poslancov, niektorí si pripomenuli počet poslancov, ktorých môžu zvoliť do Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja. "Kandidátov som si pozrela dopredu a už som mala vybrané. Dalo sa vybrať, aj keď veľmi nebolo z čoho," podotkla jedna zo starších voličiek.