Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Turzovke chodia voliči priebežne, požiadali aj o prenosnú urnu

Ilustračné foto Foto: TASR - Marko Erd

V meste s vyše 7500 obyvateľmi môže v šiestich volebných okrskoch odovzdať svoj hlas 6182 oprávnených voličov.

Turzovka 4. novembra (TASR) – V kysuckej Turzovke chodili v sobotu dopoludnia ľudia do volebných miestností priebežne a koordinátorka volieb Ľubica Čmelíková predpokladá dosť vysokú účasť.

V meste s vyše 7500 obyvateľmi môže podľa nej v šiestich volebných okrskoch odovzdať svoj hlas 6182 oprávnených voličov. "Niektorí majú problémy s tým, že nevedia koľkých poslancov majú voliť, že sa krúžkuje. Sú prekvapení, keď majú podpisovať voličský zoznam," povedala Čmelíková.

Doplnila, že v okrsku číslo päť v Mestskom podniku služieb požiadali dopoludnia piati voliči o voľbu do prenosnej urny. "Sú to starí ľudia a ľudia, ktorí sa pre zdravotné postihnutie nemôžu dostaviť do volebnej miestnosti. Preto k nim v poobedňajších hodinách vyšleme dvoch členov volebnej komisie," uviedla koordinátorka volieb v Turzovke.

S jasnou predstavou o kandidátoch volil v okrsku číslo päť 58-ročný Ján Barčák. "Riadim sa podľa vlastnej skúsenosti. Vyberám si kandidátov podľa toho, čo robia pre mesto a pre kraj. Volil som tých, o ktorých viem, že budú niečo robiť," dodal.