Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Volebné miestnosti Liptovských Sliačov navštívilo veľa mladých ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR - Marko Erd

V minulých voľbách bolo voliť skoro 40 percent obyvateľov Liptovských Sliačov.

Liptovské Sliače 4. novembra (TASR) – Najväčšia obec regiónu Liptov, takmer štvortisícové Liptovské Sliače, počas sobotňajších volieb do vyšších územných celkov (VÚC) zriadila tri okrsky v Nižných, Stredných a Vyšných Sliačoch. Podľa koordinátora volieb Pavla Bartíka je účasť uspokojivá, očakávajú dokonca percentuálne vyššie čísla ako v okolitých obciach dolného Liptova.

Ako uviedol pre TASR, tento rok chodí voliť aj veľa mladých ľudí, v minulosti to boli skôr občania v strednom veku alebo starší. Svoj hlas prišla odovzdať skupinka starších ľudí. „Áno, boli sme voliť, však to treba. Hádam to dnes dobre dopadne,“ povedala asi 60-ročná volička, podľa ktorej Slovensko potrebuje trochu zmeny.

Do volebnej miestnosti mal namierené aj 78-ročný obyvateľ Stredných Sliačov František. „Voliť chodím stále, veď je to moja povinnosť,“ uviedol. Podotkol, že nie je spokojný s viacerými vecami. „Napríklad s tým, že sa nemá rozkrádať majetok, šafáriť. Aj peniaze premrhali. Všetko by bolo dobré, len keby každý spravodlivo robil a nebál sa,“ vysvetlil František.

Podľa koordinátora volieb má obec 3084 oprávnených voličov. „V minulých voľbách bolo voliť skoro 40 percent obyvateľov Liptovských Sliačov,“ ozrejmil. Komunálne voľby podľa neho nikdy neboli lákadlom pre obyvateľov, účasť na nich bola vždy nižšia. „No z nášho pohľadu je však účasť uspokojivá. Dnešné voľby sú celkom pokojné, nemám informácie o tom, že by sa stalo niečo závažné. Nezaregistrovali sme zatiaľ ani žiadne porušenie volebného moratória,“ uzavrel koordinátor.