Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Volebná účasť na hornej Nitre by mohla byť vyššia ako v prvom kole

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bez narušení či problémov sú do neskorých večerných hodín voľby v okrese Bánovce nad Bebravou.

Prievidza/Bánovce nad Bebravou 6. apríla (TASR) - Druhé kolo prezidentských volieb na hornej Nitre bolo do neskorých večerných hodín pokojné a bez vážnejších incidentov. Volebná účasť by tam mohla byť vyššia ako v prvom kole. Uviedli to pre TASR zapisovatelia okresných volebných komisií (OVK) v Prievidzi a Bánovciach nad Bebravou.

Bez narušení či problémov sú do neskorých večerných hodín voľby v okrese Bánovce nad Bebravou. Zapisovateľka OVK Emília Kšiňanová priblížila, že členovia OVK si prešli všetky okrsky v okrese. "Účasť v Bánovskom okrese by mala byť podľa informácií nad naše očakávania, možno viac ako 55 percent," odhadla Kšiňanová.

Viaceré okrsky si prešli i členovia OVK v Prievidzi, pod ktorú spadajú dva okresy na hornej Nitre Prievidza a Partizánske, uviedol zapisovateľ OVK Ján Daňo. Voľby sú v oboch okresoch podľa neho pokojné a bez porušenia zákonov. Volebná účasť bude v oboch hornonitrianskych okresoch podľa odhadov OVK vyššia ako v prvom kole.

Voliči môžu v meste Bánovce nad Bebravou odovzdať svoj hlas v 18 volebných okrskoch. Vo Veľkých Držkovciach vytvorili tri okrsky, v ostatných 41 obciach okresu po jednom volebnom okrsku.

Vo volebnom obvode Prievidza, pod ktorý spadá okrem Prievidzského okresu i okres Partizánske, môžu v sobotu voliči odovzdať svoj hlas jednému z kandidátov v 183 okrskoch. Z toho 133 vytvorili v okrese Prievidza a 50 v okrese Partizánske. Zúčastniť sa na voľbách tam môže približne 143.000 oprávnených voličov.