Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Volebná účasť v okrsku pri bani v Handlovej je vyššia ako po iné voľby

Na snímke areál Bane Handlová, kde vlani ukončili ťažbu 30. septembra 2023. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Voliči prichádzali do jednej z miestností popoludní polikliniky postupne, chvíľami sa tam tvorili i rady. K volebnej urne prišla spolu so svojou mamou i Handlovčanka Dominika.

Handlová 30. septembra (TASR) - Svoj hlas jednej zo strán či hnutí môžu v sobotu voliči odovzdať i v okrsku, ktorý sa nachádza v bývalej poliklinike pri bani v Handlovej. Účasť je podľa odhadu tamojšej okrskovej volebnej komisie vyššia ako po iné voľby.

Voliči prichádzali do jednej z miestností popoludní polikliniky postupne, chvíľami sa tam tvorili i rady. K volebnej urne prišla spolu so svojou mamou i Handlovčanka Dominika. "Očakávam niečo nové, mladé a určite, aby sa niečo zmenilo. Niečo viac, ako bolo doposiaľ urobené," povedala pre TASR Dominika.

Odvoliť prišiel i Alexander s manželkou. "Dúfam, že sa budeme mať dobre. Hádam to klapne tak, ako to má klapnúť," uviedol Alexander.

V okrsku na Štrajkovej ulici je 697 oprávnených voličov, priblížil pre TASR predseda tamojšej okrskovej volebnej komisie Peter Solárik, podľa ktorého k urne prišli i vyslúžilí baníci. "Ide o okrsok, kde chodí veľmi málo ľudí, ale mám pocit, že chodí trochu viac ako obvykle. Chodili od rána," priblížil Solárik s tým, že vo voľných chvíľach sa členovia komisie rozprávajú.

Na priebeh volieb dozerá v okrsku pri bani, v ktorej v závere minulého roka ukončili ťažbu a nachádza sa v blízkosti baníckej kolónie, i policajná hliadka. "Býva tu pravidelne. Pôsobí preventívne. Nejaké vážnejšie konflikty som tu nezažil. Priebeh je vždy pokojný, aj dnešný deň je taký," doplnil Solárik.

Radnica v Handlovej eviduje viac ako 13.000 oprávnených voličov. Svoj hlas môžu v sobotu odovzdať v jednom z 18 okrskov. "O voľbu poštou požiadalo 173 obyvateľov, ktorí žijú v zahraničí, 138 ich aj odvolilo. Mesto vydalo spolu 440 hlasovacích preukazov," informovala TASR hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.