Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Voličské preukazy využili aj účastníci duchovného podujatia v Čadci

Na snímke vľavo hlasovací preukaz na voľby do Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) a vpravo hlasovací preukaz príslušníka národnostných menšín. Foto: TASR/Vladimír Benko

Väčšina mladých z iných kysuckých miest a obcí mala vybavené voličské preukazy a volila v kultúrnom dome v Čadci, povedal pre TASR Peter Holbička, dekan dekanátu Kysucké Nové Mesto.

Čadca 5. marca (TASR) – Voličské preukazy využili na odovzdanie hlasu v dnešných voľbách do Národnej rady (NR) SR aj účastníci 21. ročníka duchovného podujatia Sme Pozvaní K milosrdenstvu, ktoré sa koná počas tohto víkendu v športovej hale v Čadci.

"Väčšina mladých z iných kysuckých miest a obcí mala vybavené voličské preukazy a volila v kultúrnom dome v Čadci. Takisto aj členovia kapely Veritas, ktorá na podujatí vystupovala," povedal pre TASR Peter Holbička, dekan dekanátu Kysucké Nové Mesto, ktorý bol spolu s dekanátom Čadca organizátorom podujatia.

Doplnil, že hlas v dnešných voľbách odovzdal aj rodák z Čadce kňaz Peter Kučák, ktorý momentálne pôsobí ako misionár lásky Matky Terezy v Ríme. "Prišiel, pretože má stále trvalý pobyt v Čadci. Zároveň sa zúčastňuje na stretnutí Sme Pozvaní K milosrdenstvu, ktorého súčasťou je aj nedeľňajšie stretnutie zasvätených rodákov z Kysúc. Je to okolo 100 kňazov a 80 rehoľných sestier," dodal Holbička.

Motto "Sme Pozvaní K milosrdenstvu" podľa neho nesie v sebe odkaz na mimoriadny Svätý rok milosrdenstva vyhlásený pápežom Františkom. "Program je rozdelený do troch dní – prvý z nich už tradične patril deťom, ďalší mládeži a nedeľný program je určený najmä dospelým," uzatvoril Holbička.