Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Voličský hlas odovzdala aj 102-ročná švagriná kardinála Korca

Na snímke jedna z najstarších obyvateliek Nitry, 102-ročná Mária Korecová, vo volebnej miestnosti po absolvovaní volebného aktu vo voľbách do Národnej rady SR v Nitre 5. marca 2016 Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vitálna dôchodkyňa sa o aktuálne dianie okolo seba stále zaujíma.

Nitra 5. marca (TASR) – Svoje volebné právo dnes dopoludnia využila aj druhá najstaršia obyvateľka Nitry, 102-ročná Mária Korecová. Švagriná kardinála Korca volila v druhom volebnom obvode v Starom meste. Vitálna dôchodkyňa sa o aktuálne dianie okolo seba stále zaujíma. Tvrdí, že sa tak ako doteraz plánuje zúčastňovať všetkých volieb, kým jej to zdravotný stav dovolí.



Rodáčka zo Šaštína, ktorá žije v Nitre od roku 1942, oslávi v polovici novembra tohto roka 103 rokov. Stále je sebestačná, pohybuje sa s pomocou paličky. „Chvalabohu mám zdravé nohy, ani ináč nie som chorá, jedine ten vek, ten ma zožiera,“ skonštatovala. Uvedomuje si však, že len málo ľudí sa dožije takéhoto veku a ešte si dokážu veľa vecí spraviť sami. „Ja si aj poupratujem doma, variť nevarím, to mi donesú, pomalinky sa aj najem, operiem si, čo treba. No je to veľa, tých 103 rokov,“ povedala.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE