Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Košický kraj podporil wellness areál hotela pri Vinianskom jazere

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Wellness poskytne rôzne terapie ako liečba farebným svetlom, aromaterapia či muzikoterapia.

Vinné 24. novembra (TASR) - Nový vonkajší wellness areál pribudol v hoteli v obci Vinné v okrese Michalovce. Poskytnúť má rad terapií a bude otvorený nielen pre ubytovaných hostí, ale aj širokú verejnosť. Informoval o tom Košický samosprávny kraj (KSK), ktorý projekt Wellness pod hviezdami podporil sumou 38.000 eur z dotačného programu Terra Incognita.

Projekt sa zameral na zlepšenie kvality, pestrosti a rôznorodosti poskytovaných služieb v oblasti hotelierstva na Vinianskom jazere. "Novovybudovaný vonkajší wellness areál zahŕňa vonkajšiu panoramatickú fínsku saunu, vínnu-bio saunu, oddychovú zónu s vonkajším posedením a ležadlami, vonkajšiu vírivú kaďu 'pod hviezdami' s hydromasážou a tematický pocitový chodník. Tieto prvky sú navrhnuté tak, aby ponúkali nezabudnuteľné zážitky spojené s prírodou a históriou regiónu," uviedla Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus. Cieľom je ponúknuť návštevníkom výnimočné zážitky a zmeniť tradičný pohľad na ubytovanie.

"Verím, že rozšírenie služieb funkčných ubytovacích zariadení poteší všetkých výletníkov aj dovolenkárov, ktorým chce Košický kraj ponúknuť viac ako len miesto na odpočinok," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka k piatkovej prezentácii projektu.

Nové možnosti saunovania budú k dispozícii počas celého roka, prevádzka bude v súlade s otváracím časom hotela. Wellness poskytne rôzne terapie ako liečba farebným svetlom, aromaterapia či muzikoterapia. "V porovnaní s vnútornými saunami je tá vonkajšia vykurovaná tuhým palivom - drevom, čo nie je bežne dostupné a dodáva jej nezameniteľný charakter. V rámci projektu sme tiež vybudovali vínnu-bio saunu, ktorá ponúka originálnu súhru vôní byliniek a regionálneho vína, oddychovú zónu s vonkajším posedením a ležadlami, vonkajšiu vírivú kaďu 'pod hviezdami' s hydromasážou, osvetlenie areálu a informačnú tabuľu," priblížil realizátor projektu Marián Chrobák.

Podľa riaditeľky Košice Región Turizmus Lenky Vargovej Jurkovej nová wellness destinácia na Zemplíne obohatí zážitky návštevníkov a prispeje k posunu služieb na novú úroveň.