Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Vráble budú mať mestskú plaváreň, robí sa architektonická štúdia

Na ilustračnej snímke mesto Vráble. Foto: Paulína

V bazénovej hale by mali byť umiestnené tri bazény, plavecký so šiestimi dráhami, relaxačný a detský bazén.

Vráble 27. februára (TASR) – Mesto Vráble si dalo vypracovať architektonickú štúdiu mestskej plavárne. Pozemok na jej výstavbu sa nachádza v mestskej časti Horný Ohaj. Hlavným cieľom návrhu bolo vytvorenie komplexného areálu pre šport, oddych a zástavbu rodinných domov. Návrh, ktorý prerokovali poslanci mestského zastupiteľstva, vytvára predpoklady pre umiestnenie zariadení požadovaných v investičnom zámere mesta ako objednávateľa. Návrh rieši aj bezprostredné okolie bagroviska vytvorením malého jazera pre vodné športy a priestor pre stretnutia občanov s posedením a prípadným grilovaním.

V bazénovej hale pripravovanej mestskej plavárne by mali byť umiestnené tri bazény, plavecký so šiestimi dráhami, relaxačný a detský bazén. V bazénovej hale bude umiestnený aj bufet pre občerstvenie návštevníkov plavárne a sauny. Zázemie plavárne obsahuje šatne, sprchy, sociálne zariadenia a technické vybavenie. Saunový svet má navrhnutý samostatný vstup, je však prepojený s bazénovou halou. Sauna obsahuje šatne, tepidárium, parnú saunu, tri fínske sauny, odpočiváreň, ochladzovanie a sprchy či technické vybavenie.

Samotná plaváreň je navrhovaná pre spádovú oblasť s 20.000 až 30.000 obyvateľmi. Plavecký bazén s rozlohou 458 metrov štvorcových bude určený aj pre neplavcov. Relaxačný bazén by mal mať plochu 47 metrov štvorcových a detský bazén 11 metrov štvorcových. Denná kapacita plavárne by mala predstavovať 620 návštevníkov, kapacita saunového sveta 60 návštevníkov.