Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Vráble plánujú novú cyklotrasu popri Žitave

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ako sa uvádza v materiáli určenom na zasadnutie mestského zastupiteľstva, plánovaná nová cyklotrasa má viesť od lávky cez rieku Žitava k čistiarni odpadových vôd v mestskej časti Dyčka.

Vráble 2. februára (TASR) - Mesto Vráble pripravuje výstavbu novej cyklotrasy, ktorá bude viesť popri rieke Žitava. Mestskí poslanci budú na svojom rokovaní 14. februára schvaľovať majetkové usporiadanie a kúpu pozemkov pod budúcou trasou.

Ako sa uvádza v materiáli určenom na zasadnutie mestského zastupiteľstva, plánovaná nová cyklotrasa má viesť od lávky cez rieku Žitava k čistiarni odpadových vôd v mestskej časti Dyčka. "Vedená bude po ľavom brehu rieky Žitava v smere jej toku, ďalej k hospodárskemu dvoru mesta Vráble až po Štúrovu ulicu. V protismere toku rieky zasa od potoka Širočina aj s jeho premostením, povedľa rieky Žitava smerom do mestskej časti Horný Ohaj," vysvetlil mestský úrad.

Ako pripomenul, radnica počíta s budovaním cyklotrás aj v rámci plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta. "Keďže sa blíži termín na podanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku z prostriedkov Európskej únie, je potrebné zabezpečiť pre projekt stavebné povolenie," doplnil mestský úrad.