Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V bratislavskej Vrakuni zaregistrovali šesť kandidátov na starostu

Súčasná hlava mestskej časti vo Vrakuni Ľudmila Lacková sa bude uchádzať o miesto poslanca v miestnom zastupiteľstve.

Bratislava 1. októbra (TASR) – V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa zabojujú o post starostu šiesti kandidáti. Do 15-členného miestneho zastupiteľstva chce zasadnúť 64 uchádzačov. Vyplýva to z vyhlásenia miestnej volebnej komisie o zaregistrovaných kandidátoch do komunálnych volieb, zverejneného na webovej stránke Miestneho úradu Bratislava-Vrakuňa.

Novým starostom chce byť 51-ročný riaditeľ lekárskej komory Ferdinand Klimsch (Nezávislé fórum), 40-ročný nezávislý kandidát Martin Kuruc, ktorý je povolaním stavebný inžinier. O post chcú tiež zabojovať vo veku 32 rokov advokát Martin Micheľ (Sieť, SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, NOVA, SaS, SMK-MKP), 40-ročný projektový manažér Marek Pospíchal (Smer-SD, SNS, Strana zelených Slovenska), 55-ročný manažér Juraj Štubniak, ktorý je nezávislý kandidát, a vo veku 60 rokov chce o starostovskú stoličku zabojovať aj nezávislý kandidát Jozef Valach, povolaním technik.

Súčasná hlava mestskej časti vo Vrakuni Ľudmila Lacková sa s podporou Nezávislého fóra v týchto voľbách bude uchádzať o miesto poslanca v miestnom zastupiteľstve.

Kto zasadne do kresla starostu a poslanca, sa rozhodne v komunálnych voľbách 15. novembra.