Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vrakunčania môžu výtlky na cestách nahlasovať aj tento rok mailom

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Vrakuňa chce týmto spôsobom zvýšiť efektivitu opráv komunikácií v jarných mesiacoch.


Bratislava 4. marca (TASR) – Obyvatelia bratislavskej Vrakune môžu aj tento rok po zime nahlasovať mestskej časti výtlky na cestách a chodníkoch prostredníctvom mailu. Samospráva totiž opäť obnoví mailovú adresu vytlky@vrakuna.sk, kde môže verejnosť posielať svoje podnety. Vrakuňa chce týmto spôsobom zvýšiť efektivitu opráv komunikácií v jarných mesiacoch.

"Výtlky máme zmapované, ale môže sa stať, že náš pracovník niečo prehliadne. Budeme preto radi, ak nám výtlky na komunikáciách vo Vrakuni obyvatelia oznámia," povedal pre TASR starosta Vrakune Martin Kuruc. Mestská časť momentálne chystá rekonštrukciu viacerých chodníkov. Vo februári samospráva na tento účel vypísala verejné obstarávanie, ktoré by malo byť podľa starostu tento týždeň ukončené. V apríli sa majú začať opravovať poškodené chodníky, ktoré boli dlhodobo zaťažované a nerekonštruované.

"Ide napríklad o chodník na Čiernovodskej ulici, kde bol v polovici zelenej plochy ukončený a ďalej nepokračuje. Taktiež chodník pri Základnej škole Železničná, ktorý minimálne 20 rokov nebol opravený a je prerastený stromami. Opravovať sa bude aj chodník pri kostole na Poľnohospodárskej ulici, ktorý je prepadnutý," priblížil Kuruc. Vrakuňa chystá aj rekonštrukciu Bodliakovej ulice. Jej zlý stav bol už dlhší čas neriešený a podľa starostu tu ľudia stále chodia po blate.

"Do 1. apríla dáme dokopy celý súbor jednotlivých výtlkov a chodníkov, aby to bolo dobre nacenené. Verím, že pred letnými prázdninami budú Vrakunčania už chodiť po opravených cestách a chodníkoch,"
podotkol starosta. Mestská časť zároveň uvažuje o vzatí úveru na ďalšie väčšie a rozsiahlejšie opravy dlhodobo nerekonštruovaných ciest.