Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vranov nad Topľou hľadá osobnosti, ktoré si zaslúžia byť ocenené

Erb mesta Vranov nad Topľou Foto: Heraldický register

Návrhy je možné odoslať do 16. septembra na adresu Mestský úrad, Kancelária primátora – referát kultúry, e-mail: viera.machkova@vranov.sk, alebo doručiť priamo do kancelárie prvého kontaktu.

Vranov nad Topľou 29. júla (TASR) – Mesto Vranov nad Topľou žiada občanov o spoluprácu pri hľadaní osobností, ktoré si za svoj prínos a vytvorené hodnoty zaslúžia byť ocenené. Radnica o tom informuje na svojej webovej stránke.

Úlohou obyvateľov je, aby samospráve zaslali tipy na "osobnosti a kolektívy, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj mesta Vranov nad Topľou, jeho zveľaďovanie, propagáciu a šírenie dobrého mena doma a vo svete, či iné významné verejné počiny".

Mesto môže v zmysle všeobecne záväzného nariadenia udeliť osobám alebo kolektívom čestné občianstvo, cenu mesta, cenu primátora mesta alebo iné vyznamenania. "Zapojením sa do tejto spolupráce preukážete svoju spolupatričnosť a záujem o veci verejné, týkajúce sa života nášho mesta," povzbudzuje verejnosť radnica.

Návrhy s krátkym odôvodnením na priloženom tlačive je možné odoslať do 16. septembra na adresu Mestský úrad, Kancelária primátora – referát kultúry, e-mail: viera.machkova@vranov.sk, alebo doručiť priamo do kancelárie prvého kontaktu, v ktorej je možné vyzdvihnúť si aj príslušné tlačivo.

O dátume slávnostného odovzdávania verejných uznaní mesta Vranov nad Topľou bude verejnosť podľa slov radnice včas informovaná.