Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vranovskí seniori dnes využili možnoť voliť aj prenosnou urnou

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Prostredníctvom prenosnej hlasovacej schránky sa dnes zapojila do volieb aj 74-ročná Vranovčanka Elena Berešová.

Vranov nad Topľou 9. novembra (TASR) - Kvalitnejšia zdravotná starostlivosť v nemocniciach, podpora zamestnanosti, ako aj lepšie podmienky pre prácu s mládežou by mali byť hlavné priority novozvolených zástupcov Prešovského samosprávneho kraja. Myslia si to niektorí seniori, ktorí sa dnes zúčastnili na voľbách do vyšších územných celkov vo Vranove nad Topľou.

"Za seba môžem povedať, že nie som spokojná s kvalitou poskytovaných služieb v nemocniciach, pred rokmi to bolo oveľa lepšie. Dnes chýbajú zariadeniam základné hygienické potreby, je potrebné zlepšiť služby nemocníc hlavne pre starých ľudí," uviedla pre TASR 81-ročná Vranovčanka Mária Sabová.

Spomínaná dôchodkyňa sa zúčastňuje na voľbách pravidelne. Pre svoje podlomené zdravie si volebné právo dnes uplatnila doma. Prenosnú hlasovaciu schránku jej na požiadanie priniesli členovia okrskovej volebnej komisie.

Podľa 67-ročnej dôchodkyne Márie Marcinovej by základnou prioritou novozvolených krajských politikov mala byť podpora zamestnanosti. "Je dôležité, aby tu mali mladí prácu, my starší sme si už svoje odrobili," poznamenala dôchodkyňa, ktorú dnes takisto navštívila s prenosnou urnou volebná komisia. Mladším ročníkom by chcela odkázať, aby sa viac zaujímali o región, v ktorom žijú, neboli apatickí a krajské, ako aj iné voľby neignorovali.

Prostredníctvom prenosnej hlasovacej schránky sa dnes zapojila do volieb aj 74-ročná Vranovčanka Elena Berešová. "Situácia je taká, že je stále kríza, takže veľké očakávania nemám," odpovedala na otázku TASR, čo by mohli urobiť pre Prešovský kraj jeho novozvolení zástupcovia. Východoslovenský región potrebuje podľa jej slov okrem nových pracovných miest aj skvalitniť podmienky pre prácu s mladou generáciou. "Mali by to mať na starosti napríklad kluby mládeže, aby mladí nechodili toľko po krčmách, zmenili svoje správanie, aby bol proste nad nimi väčší dozor."