Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Do Váhu spadol vrtuľník so štyrmi pasažiermi

Výletný vrtuľník so štyrmi pasažiermi na palube 3. marca 2013 zrútil do rieky Váh v katastri obce Šintava v okrese Galanta. Foto: TASR

Len 14-ročný mladík zraneniam podľahol.

Šintava 4. marca (TASR) – Výletný vrtuľník so štyrmi pasažiermi na palube sa včera (3. marca) o 17.13 h zrútil do rieky Váh v katastri obce Šintava v okrese Galanta. Na mieste zasahujú hasiči z Galanty, Serede a Trnavy.

Troch pasažierov sa už podarilo vytiahnuť z vrtuľníka, jedna osoba je stále zakliesnená vo vnútri. TASR o tom informovala Zuzana Farkašová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR.

Podľa doplňujúcich informácií utrpel pri nehode smrteľné zranenie 14-ročný mladík. Ďalšie dve zranené osoby previezli do nemocnice v Trnave a jednu do nemocnice v Galante. Stroj sa pri páde rozlomil na dve polovice. Prvú, ktorá zostala v strede toku, už hasiči pritiahli k brehu, informoval krajský hovorca hasičov v Trnave Marián Hruška. Druhú časť silný prúd vody odniesol ďalej a na miesto je zhoršený prístup. Príslušníci HaZZ zároveň začali odstraňovať uniknuté látky.

K nehode sa vyjadrila aj hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) AIR-Transport Europe Sylvia Galajda. Podľa nej vo vrtuľníku sa nachádzalo šesť ľudí. "Na mieste leteckí záchranári zistili, že vrtuľník leží v strede rieky a je prevrátený na bok. Z dvoch tretín bol zaplavený a na vraku, ktorý trčal z rieky, bolo šesť osôb. Medzi osobami na vraku sa nachádzal jeden ležiaci, ktorého ďalší prítomní resuscitovali," informovala Galajda s tým, že leteckí záchranári na brehu rieky prevzali dvoch pacientov. Jeden z nich bol ťažko a druhý mierne podchladený. Po ošetrení pacientov vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Trnave.