Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Vrtuľník prevážajúci vysielač v Prešove poškodil päť áut

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na linku 158 to vo štvrtok popoludní oznámil 55-ročný Prešovčan.

Prešov 17. apríla (TASR) – Na Budovateľskej ulici v Prešove vo štvrtok (16.4.) popoludní prenášal vrtuľník na jednu z budov vysielač. Rozvíril pritom kamienky nachádzajúce sa na zemi a poškodil tam stojace autá. Na linku 158 to vo štvrtok popoludní oznámil 55-ročný Prešovčan.

Ako ďalej informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, vyšetrovaním sa zistilo, že neznámy páchateľ v čase okolo 15.30 h pomocou vrtuľníka na strechu budovy doviezol vysielač, rozvíril kamienky nachádzajúce sa na zemi, ktoré následne odleteli a poškodili celkovo päť motorových vozidiel, pričom škoda dosiahla hodnotu 10.300 eur.

„Na vozidlách Škoda, Opel, Peugeot, Seat a Renault došlo k prasknutiu skiel, poškriabaniu karosérie áut, rôznym preliačinám a poškriabaniam. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov-Juh začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Trestná sadzba je v tomto prípade stanovená zákonom na trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ uviedla Migaľová.