Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

VSM v Košiciach predstaví počas letných štvrtkových večerov rôzne témy

Na snímke budova Východoslovenského múzea v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Program odštartuje vo štvrtok (6. 7.) špeciálnou témou prostitúcie v Košiciach od 16. storočia.

Košice 5. júla (TASR) - Východoslovenské múzeum (VSM) v Košiciach otvorí počas letných štvrtkových večerov priestory v areáli Katovej bašty. Pre návštevníkov v rámci projektu Múzejná obývačka pripravilo dokopy deväť tém. V rámci nich odborníci predstavia rôzne témy z histórie Košíc i východného Slovenska. Rozprávanie kurátorov zbierkových fondov múzea budú dopĺňať hudobní hostia. TASR o tom z VSM informovala Katarína Ščerbanovská.

Program odštartuje vo štvrtok (6. 7.) špeciálnou témou prostitúcie v Košiciach od 16. storočia. Hudobným hosťom bude Domi Haly. Ďalšie letný štvrtky prinesú napríklad aj témy, ako pohrebné rituály, praveké more či stredoveká móda. Múzejnú obývačku VSM uzavrie 31. augusta témou o zázračných liekoch a elixíroch života v dávnych dobách.

Prírodný areál pri Rodošte na Hrnčiarskej ulici svoje brány otvorí vždy o 18.00 h. "V cene symbolického vstupného bude aj možnosť navštíviť expozíciu pamätného domu Františka II. Rákociho, precíznosť v kove v Dome remesiel či originálne výstavy v Galérii Bašta," spresnila Ščerbanovská s tým, že samotný pódiový program sa začne o 19.00 h.