Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Vstupný areál nemocnice v Spišskej Novej Vsi komplexne zrekonštruovali

Ilustračná snímka Foto: TASR/Remiáš

Vznikla nová parková zóna, ktorá by mala plniť funkciu nemocničného námestia. Celková hodnota rekonštrukčných prác je viac ako 60.000 eur.

Spišská Nová Ves 31. októbra (TASR) – Okolie nemocnice v Spišskej Novej Vsi prešlo komplexnou rekonštrukciou vstupného areálu pred hlavnou budovou. Vznikla nová parková zóna, ktorá by mala plniť funkciu nemocničného námestia. Celková hodnota rekonštrukčných prác je viac ako 60.000 eur. Informoval o tom Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia, ktorého členom je aj nemocnica v Spišskej Novej Vsi.

Opravou sa vyriešil problém s pôvodnou travertínovo-asfaltovou dlažbou, ktorá bola poškodená a znižovala bezpečnosť pri chôdzi najmä v daždivom počasí. Nová zámková dlažba má takmer 800 štvorcových metrov (m2). "Nemocnica má v prvom rade poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť. Súčasťou liečivého prostredia je však aj celkový vzhľad jej areálu. Ten náš dlhodobo trpel práve zničenou dlažbou, ktorá sťažovala pohyb pacientom a návštevníkom," zdôraznila riaditeľka nemocnice Renáta Šuláková. Rovnako tu pribudli i nové lavičky. Súčasťou rekonštrukcie je aj nová zelená parková plocha s výmerou zhruba 250 m2, pričom jej dominantou sú tri javory.

"Celková rekonštrukcia prístupových plôch sa začala ešte pred začiatkom leta. Ako prvá bola dokončená dlažba a sadové úpravy vo vnútornom átriu. V októbri sa ukončila druhá vonkajšia etapa. Celková hodnota tejto investície predstavuje sumu vyše 60.000 eur," povedal Kráľ.   Ďalším projektom, ktorý sa zameriava na skultúrnenie nemocničných priestorov v novoveskej nemocnici, je prestavba hlavného vestibulu. "Po vybudovaní novej recepcie v priebehu roku 2015 by sme radi dokončili začatú rekonštrukciu priestorov hlavného vestibulu. Odstránením pôvodného tmavého dreveného obkladu a výmenou osvetlenia chceme docieliť krajší presvetlený priestor, ktorý by mal v návštevníkoch vzbudzovať oveľa lepší prvý dojem ako dnes," doplnila Šuláková. Rekonštrukciou prechádzajú aj pacientske izby na oddelení neurológie a sociálne zariadenia na internom oddelení.