Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Výročná výstava fotografií študentov a absolventov trnavskej UCM

Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave, archívne foto Foto: Patrik Gerši/TASR

Prezentácia, ktorá potrvá do 29. októbra, je výberom z viac ako 500 dokumentárnych, umeleckých, reklamných i konceptuálnych fotografií.

Trnava/Bratislava 3. októbra (TASR) -  K 15. výročiu založenia Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave pripravila jej Fakulta masmediálnej komunikácie (FMK) a bratislavský Stredoeurópsky dom fotografie výročnú výstavu fotografií študentov a absolventov.

Prezentácia, ktorá potrvá oddnes do 29. októbra, je výberom z viac ako 500 fotografií, zaradených v rôznych projektových zadaniach od dokumentárnej fotografie, cez umeleckú, reklamnú, až po konceptuálnu fotografiu. "Fotografia má na našej fakulte dlhodobo silné postavenie a o kvalite vypovedajú aj úspechy našich študentov a absolventov. Ich mená sú známe na Slovensku i v zahraničí, za ich kvalitnú prácu môže najmä ich úsilie a pedagógovia ako napríklad Tibor Huszár a Jozef Sedlák," povedala dekanka fakulty Dana Petranová.

Práce sú vystavené na dvoch poschodiach domu fotografie, na jednom sú subjektívne dokumenty osobného a denníkového prístupu, na ďalšom sú vystavené dokumentárne fotografie. Kurátorkou výstavy Sumarizácia číslo 15. je Michaela Bosáková.

TASR informovala Eva Habiňáková z Kabinetu public relations FMK UCM.