Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Vyše tisíc motorkárov sa opäť prešlo aj cez cestu I/66

Foto: TASR/Ján Siman

Brezniansky klub MC Survivors sa usiluje verejnosti čo najviac predstaviť cestu I/66. Cesta I. triedy je dlhá 170,751 kilometra. Spája hraničný priechod Šahy s križovatkou I/67 v Nízkych Tatrách.

Osrblie 15. júla (TASR) - Vyznávači jazdy na dvoch kolesách poháňaných motorom sa stretli počas tohto víkendu v Osrblí v okrese Brezno.

Klub MC Survivors z Brezna tam zorganizoval už deviaty motozraz. Ako pre TASR povedal prezident klubu Michal Škodaček, pre motorkárov pripravili na víkend program plný zábavy, no spoločne takto propagujú aj cestu I/66, ktorá by sa mohla stať slovenským ekvivalentom americkej Route 66.

Klub MC Survivors funguje na princípe spoločného záujmu o motorky. Motozraz na Horehroní usporiadali prvýkrát v roku 2003. Tento rok prišlo do Osrblia vyše tisíc vyznávačov motorkárskeho životného štýlu.
Tu bude player


Galéria: Motorkári opäť na slovenskej Route 66






"Sme motorkári, ktorým učarovali mašiny. K tomu patrí aj oblečenie a rôzne doplnky. Zďaleka však nie sme gangstri. Na motorkách striktne dodržiavame pravidlá cestnej premávky a vychutnávame si priaznivé počasie počas jázd. V biatlonovom areáli sme však pripravili program, v ktorom dominujú predovšetkým súťaže a zábava. Medzi najatrakcie určite patrí špeciálne upravená motorka. Plyn sa na nej pridáva ľavou rukou a smerom dopredu. Aby to bolo ešte zložitejšie, predné koleso je vyosené. Samozrejme, jazda na tejto mašine je dovolená len v uzatvorenom areáli v rámci motorkárskej zábavy," povedal Škodaček.

Ján Figeľ pred krátkou jazdou na motocykli v septembri 2011.
Foto: TASR
Brezniansky klub MC Survivors sa usiluje motorkárskej verejnosti čo najviac predstaviť cestu I/66.

Cesta I. triedy je dlhá 170,751 kilometra. Spája hraničný priechod Šahy s križovatkou I/67 v Nízkych Tatrách.

Bývalý minister dopravy Ján Figeľ v septembri 2011 otvoril projekt SK Route 66.

Je to inšpirácia z americkej Route 66, ktorá je aj dnes predovšetkým produktom cestovného ruchu.

"Pôvodné plány rozvoja našej I/66, žiaľ, stagnujú. Ako motorkári sa môžeme snažiť iba o propagáciu tejto cesty. Myslím si, že aspoň toto sa nám darí, pretože na ceste stretávame stále viac motocyklistov aj z okolitých štátov, ktorí i takto spoznávajú Slovensko," dodal prezident MC Survivors z Brezna.