Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Vyšetrovanie v kauze schvaľovania útoku na Zámockej ulici pokračuje

Na snímke policajná páska na nábreží Dunaja po streľbe na Zámockej ulici v Bratislave 12. októbra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Študenta N. K. v závere októbra obvinili zo zločinu niektorých foriem účasti na terorizme, konkrétne pre verejné schvaľovanie teroristického útoku.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Vyšetrovanie v kauze schvaľovania teroristického útoku na Zámockej ulici v Bratislave naďalej pokračuje. TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková. Obvineniu čelí študent bratislavskej strednej školy.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v prípade schvaľovania útoku na Zámockej ulici naďalej pokračuje vo vyšetrovaní a v súčasnosti prebiehajú všetky potrebné procesné úkony," priblížila hovorkyňa.

Študenta N. K. v závere októbra obvinili zo zločinu niektorých foriem účasti na terorizme, konkrétne pre verejné schvaľovanie teroristického útoku. "V rámci vypočúvania sa obvinený N. K. ku skutku vyjadril a svoje právo na odopretie výpovede nevyužil," dodala Barinková.

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo 12. októbra pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho, mal spáchať samovraždu. Prípad vyšetruje NAKA.