Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Regióny

Vyšetrovanie v prípade sprenevery financií v obci Markuška pokračuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre spreneveru obecných financií podal vlani v decembri novozvolený starosta obce Markuška Rastislav Hodermarský.

Markuška 24. októbra (TASR) - Podozrenie zo sprenevery obecných financií v obci Markuška v okrese Rožňava polícia naďalej vyšetruje. V súvislosti s prípadom bola obvinená jedna osoba, stíhaná je na slobode. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

"V uvedenom prípade polícia aktívne koná a vedie vyšetrovanie pre trestný čin sprenevery, za ktorý hrozí páchateľovi podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť," uviedla Mésarová.

Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre spreneveru obecných financií podal vlani v decembri novozvolený starosta obce Markuška Rastislav Hodermarský. Ako uviedol pre TASR začiatkom roka 2023, po oboznámení sa s účtovnou evidenciou obce zistil, že vo výpisoch z bankových účtov samosprávy nesedia niektoré prevody z účtov obce na tretie subjekty. Určité peňažné sumy neboli podľa jeho slov ničím právne podložené a smerovali na účty tretích osôb.