Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V obci Vyškovce nad Ipľom je mimoriadna situácia

Prístupové cesty do obce Vyškovce nad Ipľom v okrese Levice zaliala voda. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V obci zasahujú hasiči.

Bratislava 4. apríla (TASR) - V obci Vyškovce nad Ipľom v okrese Levice bola dnes ráno o 7.00 h vyhlásená mimoriadna situácia. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

Dodala, že v obci zasahujú hasiči, keďže povrchovým odtokom zrážkových vôd v obci a presmerovaním všetkej dopravy na miestnu komunikáciu došlo k nadmernému zaťaženiu komunikácie a hrozila deštrukcia podložia a následne znefunkčnenie komunikácie.

"Zároveň pri danom zosuve by hrozilo odstavenie jedinej prístupovej komunikácie do obce. Z tohto dôvodu bolo nevyhnutné urýchlene sanovať svah pod miestnou komunikáciou. Na mieste zasahujú príslušníci z hasičskej stanice v Šahách," doplnila hovorkyňa.

Informovala tiež, že problémy s počasím najviac v stredu (3.4.) zamestnávali hasičov v Nitrianskom kraji, kde zasahovali 16-krát. Pri zásahoch išlo prevažne o čerpanie vody z pivníc rodinných domov. Pre počasie zasahovali niekoľkokrát hasiči aj v Trenčianskom, Banskobystrickom a Trnavskom kraji.