Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Výskyt chrípky sa v Banskobystrickom kraji výrazne zvýšil

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Celkovo bolo v 3. týždni v kraji hlásených 4815 prípadov akútnych respiračných ochorení, čo predstavuje chorobnosť 1354 na 100.000 osôb v starostlivosti lekárov hlásiacich v tomto týždni.

Banská Bystrica 25. januára (TASR) - Výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) a chrípky sa v 3. kalendárnom týždni v Banskobystrickom kraji výrazne zvýšil.

Kým v prípade ARO ide v medzitýždňovom porovnaní o vzostup o 15 percent, počet prípadov chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) je vyšší o 114 percent. TASR o tom informovala Mária Tolnayová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici.

Celkovo bolo v 3. týždni v kraji hlásených 4815 prípadov akútnych respiračných ochorení, čo predstavuje chorobnosť 1354 na 100.000 osôb v starostlivosti lekárov hlásiacich v tomto týždni. Epidemiológovia zaevidovali aj 404 chrípkových ochorení, čo predstavuje chorobnosť 114 na 100.000 osôb.

Najviac chorých na ARO v Banskobystrickom kraji hlásia okresy Lučenec, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš. Len o niečo menej chorých je v okresoch Revúca, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica a Žarnovica. Chorých na chrípku je najviac v okresoch Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Žarnovica.