Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Výsluch policajného agenta odložili pre črevné problémy

Ilustračné foto Foto: TASR

Sedem obžalovaných prokuratúra viní z podvodov s pozemkami v bratislavskej Devínskej Novej Vsi v hodnote 15,5 milióna eur.

Pezinok 23. apríla (TASR) - Výsluch policajného agenta, ktorý je hlavným svedkom v kauze pozemkovej mafie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku, sa odkladá na utorok (24.4.).

Dôvodom sú črevné problémy obžalovaného Stanislava W., ktorý pre ne neprišiel na pojednávanie. Súd o svojich zdravotných problémoch informoval pol hodinu pred pojednávaním elektronickou poštou. Bez jeho súhlasu nemohlo pojednávanie pokračovať.

Sedem obžalovaných prokuratúra viní z podvodov s pozemkami v bratislavskej Devínskej Novej Vsi v hodnote 15,5 milióna eur. Policajného agenta a hlavného svedka prípadu Jozefa D. dnes na súd priviedli v putách príslušníci justičnej stráže.

Momentálne sedí vo väzbe, pretože ho obvinili v inom prípade podvodov s nehnuteľnosťami. Prokurátorka generálnej prokuratúry ho považuje za organizátora trestnej činnosti a v pozícii agenta v tomto druhom prípade nikdy nevystupoval.

Podľa obžaloby si obžalovaní koncom roka 2007 vytypovali nehnuteľnosti v katastrálnom území Devínskej Novej Vsi s rozlohou približne 284.000 metrov štvorcových. Ich hodnota v slovenských korunách bola vtedy približne pol miliardy. Pozemky údajne previedli na takzvaných hercov, ktorí mali falošné doklady totožnosti a na úradoch sa vydávali za majiteľov nehnuteľností.

Ďalším krokom mal byť prevod nehnuteľností z hercov na spriaznené osoby. Radoslav Z., Gabriela J., Stanislav W., Ivana Š., Terézia Ny., Zuzana H. a Vlastimil B. sú obvinení z podvodu a z falšovania a pozmeňovania verejnej listiny.