Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vysoké Tatry budú počas sviatkov plné vajíčok, kraslíc a vody

Alena Pelechová je výrobkyňa kraslíc z obce Rakovec nad Ondavou v okrese Michalovce. Preferuje techniku zdobenia s názvom madeira. Je niekoľkonásobnou víťazkou celonárodných súťažných výstav prezentujúcich kraslice z rôznych regiónov Slovenska. Na snímke Alena Pelechová s kraslicami. Foto: TASR - Roman Hanc

Veľkonočné sviatky budú vo Vysokých Tatrách plné vajíčok, kraslíc a vody. Tatranci sa okrem toho pokúsia prekonať minuloročný rekord v množstve nahromadených vajíčok na jednom strome.

Vysoké Tatry 1. apríla (TASR) – Veľkonočné sviatky budú vo Vysokých Tatrách plné vajíčok, kraslíc a vody. Tatranci sa okrem toho pokúsia prekonať minuloročný rekord v množstve nahromadených vajíčok na jednom strome. „Už tradične bude obdobie Veľkej Noci vo Vysokých Tatrách popretkávané zaujímavým programom pre všetky vekové kategórie. Najvyššia forma konkurencie je spolupráca, my v Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry sa týmto riadime a pre našich návštevníkov vytvárame program spoločne tak, aby čas strávený v našich veľhorách bol pre nich pestrý a zaujímavý,“ konštatoval predseda predstavenstva OOCR Ján Mokoš.

Skutočné veľkonočné mestečko sa pokúsia vytvoriť v Novom Smokovci v sobotu 4. apríla. Dotyk s minulosťou a ľudskou zručnosťou sprostredkujú ľudové remeslá aj rôzne umelecké vystúpenia. Pre deti aj dospelých sú pripravené atrakcie, súťaže i veľkonočné špeciality. Veľkonočné mestečko však podľa Mokoša zaujme aj niečím úplne netradičným a neočakávaným. Tatranci spolu s návštevníkmi regiónu vytvoria veľkonočný tatranský strom, ktorý spoločne vyzdobia kraslicami. Práve tu sa aj pokúsia prekonať minuloročný rekord v čo najvyššom počte vajíčok.

„Veľkonočná nedeľa 5. apríla obveselí aj tých, ktorí ešte lyže neodložili. Stačí, keď sa rozhodnú lyžovať na Štrbskom Plese v maske a majú lyžovačku za jedno euro. Okrem toho sa na svahu Interski budú konať preteky v maskách. Ocenení budú nielen najrýchlejší, ale porota odovzdá ceny aj najoriginálnejšiemu, najstaršiemu a najmladšiemu lyžiarovi v maske,“
upozornila výkonná riaditeľka OOCR Lenka Maťašovská.

Od soboty 4. apríla do pondelka 6. apríla si budú môcť návštevníci vychutnať lyžovačku v Lomnickom sedle už od 7. hodiny ráno tzv. fresk track a následne si pochutnať na veľkonočných raňajkách na Skalnatom plese. Atmosféru na svahoch bude dopĺňať ľudová hudba a pripravená je aj grilovačka a veľkonočné špeciality. „Tí, ktorým šibáky, vajíčka a voda nič nehovoria, sa môžu na Veľkonočnú nedeľu zahĺbiť do melódií v Tatranskom ľadovom dóme na Hrebienku, kde budú odohrané tri koncerty, a to Od Gallusa po Lenona, Od baroka po súčasnosť a Swinging Classical,“ upozornila Maťašovská s tým, že Tatranský ľadový dóm bude počas sviatkov otvorený každý deň do 18. hodiny. Vstupné za jedno euro až do 17. apríla pripravil aj popradský akvapark, a to pre deti, ktoré si so sebou prinesú veľkonočné vajíčko.